Oilers-seier i sudden

0
382

 

Stavanger Oilers hadde enda ikke slått Vålerenga denne sesongen, og det måtte overtid til for å få det til i kveld. Oilers har seriens dårligste statistikk for undertallsspill til nå og har slitt med å ikke havne bakpå i matcher. Nå har de nylig hentet en ny løper, kanadiske Brock Trotter. Han er ikke spilleklar enda, så Oilers måtte klare seg uten han i Furuset Forum. Vålerenga jakter fjerdeplassen, men har en stor luke å ta igjen opp til Frisk Asker, som foreløpig ligger an til å få hjemmefordel i sluttspillet.

I første periode var det Oilers som startet best og fikk et par gode sjanser. Steffen Søberg jobbet godt og sørget for at ikke bortelaget tok ledelsen tidlig. I løpet av perioden dalte tempoet nevneverdig med rolig spill fra begge lag. Noen sjanser til begge, men det var Vålerenga som tok første stikk etter et kvarters spill. Tobias Lindstrøm blir servert en nydelig pasning av Simon Mattsson og treffer pucken to-tre ganger før han klarer overliste Henrik Holm. 1-0 til hjemmelaget og det står også til pause.

Andre periode starter med samme tamme tempo som i første, men det smeller plutselig da backen Curtis Gedig scoret et pent mål etter fem minutter. Gedig står godt plassert da han får en pasning skrått fra rundvantet, skøyter seg inn foran kassa til Søberg og setter inn utlikningen. Halvveis i midtperioden er det Josh Soares som står for serveringen, med en svært fin pasning til Cornet. Dermed øker Oilers til 2-1 ledelse.

Med fem minutter igjen roter Oilers det til i midtsonen og tillater Vålerenga å sette opp et angrep med Mattsson og Lindstrøm i front. Mattsson spiller frem Lindstrøm, som i åpningsmålet og dermed står det 2-2. Vålerenga har sjansen til å igjen ta ledelsen, med overtallsspill 5 mot 3 i nesten to minutter, men klarer ikke å utnytte muligheten. Lagene går til pause på 2-2, og Oilers fikk pyntet litt på undertallsstatistikken sin.

Starten av tredje periode var enda mer tam enn starten av første, men halvveis ut giret Vålerenga opp og satte Henrik Holm på prøve. Det hjalp likevel ikke, det måtte overtidsspill til for å avgjøre kampen.
Det sørget amerikaneren William Rapuzzi for da han settes opp av Eirik Salsten og setter pucken i krysset bak Søberg.

Både Vålerenga og Oilers holder begge håpet om en bedre plassering mot sluttspillet, med henholdsvis femte- og sjetteplassen etter denne serierunden.

Kommenter med din facebook konto her: