Storhamars seiersrekke brutt i Asker

0
471

 

Storhamar befestet sin posisjon i toppen forrige runde, etter en heidundranes kamp mot Vålerenga. Frisk har hatt en litt lengre hvileperiode, og det kan noen ganger være greit med litt friskere bein, særlig før et møte med et formsterkt Storhamar. Frisks Vinny Saponari har endelig fått papirene på plass og er tilbake i den oransje drakten. Storhamar på sin side mangler hele 7 spillere, men rekkeoppsettet er likevel sterkt nok til å kunne hamle opp med Frisk Asker.

Det er en skikkelig energifylt førsteperiode hvor vi får se to lag som leverer fart og god hockey fra puckdropp. Det blir en drømmestart på kampen for hjemmelaget, da Petter Kristiansen sørger for en scoring allerede etter to minutter. Hele perioden har få dødpunkter og det er stadig farlige sjanser begge veier. Svenskene som dekker hvert sitt mål får begge nok å gjøre i de første 20 minuttene. Mot slutten av perioden kommer det flere utvisninger, først til Oskar Nilsson som må sette seg i to minutter for en interference. I samme sekund som han setter skøytene på is igjen er det litt gruff på motsatt side, noe som fører til 2+2 for Nicolay Andresen for roughing og boarding, samt 2 minutter til Storhamars Mikael Dokken, også for roughing. Ingen av overtallsspillene til Storhamar bærer frukter, til det er Frisks boxplay for sterkt.

Andreperioden er ingen hvilepause for noen av lagene heller, først  er det Vinny Saponari som feirer sitt comeback i Get-ligaen med et mål etter 10 minutter. Målet følges opp av kaptein-bautaen Anders Bastiansen, som øker til 3-0 bare litt over minuttet etter. Dette er Bastiansen sin tiende scoring hittil i sesongen. Mats Aleksander Henriksen får æren av å sette siste spiker i Storhamar-kista i kveld da han, assistert av Magnus Geheb og Cato Cocozza, scorer det fjerde og siste målet åtte minutter før fulltid.

Frisk Asker stopper dermed Storhamars sterke seiersrekke på hele fjorten kamper, og står nå à poeng med Lillehammer.

Storhamars kaptein Kodie Curran viser nok en gang at han kanskje er Norges beste back i øyeblikket. Curran som i fjor toppet statistikken i dansk toppdivisjon for både flest mål og målpoeng av en forsvarsspiller sanker stadig poeng i norsk liga også. Siste kampen før jul var en jevnspilt affære, men som kjent er det mål som vinner kamper og i dag var det Askergutta som lot hjemmepublikumet få seg en fin julegave på forskudd.

Kommenter med din facebook konto her: