Storhamar taklet seg til tabelltopp

0
958

Det er sjelden det blir kjedelige oppgjør når disse to lagene møtes, ei heller i dag. Storhamar møtte Vålerenga i Furuset Forum for første gang denne sesongen.

Det er en målløs første periode, men det er taklingen på Martin Laumann Ylven som får fyr i kampstemningen i Furuset Forum. Robin Dahlstrøm sender Ylven i vantet, som må støttes av isen med en skulder ute av ledd. Dahlstrøm får, noe strengt, fem minutter for dette. Overraskende nok gir taklingen til Phil Marinaccio på Vegar Aspehaug kun to minutter, til tross for at den var en del styggere enn Dahlstrøms takling på Ylven. Sistnevnte så mer ut som et uhell, mens Marinaccio vurderer situasjonen og tydelig bestemmer seg for å dytte til Aspehaug, som går ned for telling. Storhamar har greit tak på spillet, og det er ikke alt for ofte vi får se Vålerenga nærme seg målet til Oskar Östlund.

Det er Storhamars gullhjeminnehaver Christian Larrivee som åpner kveldens målkonto etter noen minutter spill i andre periode. Målet er ubesvart i ganske nøyaktig ti minutter før det endelig løsner for VIF og Rasmus Ahlholm krangler inn et mål. Den lettelsen varer ikke lenge, to minutter senere mister Vålerenga pucken i egen sone og gjør det enkelt for Patrick Thoresen å sende Storhamar tilbake i føringen. Vålerenga får litt mer tak i kampen utover i denne andre perioden, og klarer å fikse nok en utlikning til før andre pause: Tobias Lindström med assists av Joachim Sommer Nielsen og Rasmus Ahlholm.

Tredje perioden klarer ikke helt å leve opp til intensiteten fra andre periode, men fire minutter før slutt viser Hampus Gustavsson oss et vakkert nedtak og påfølgende skudd som han setter inn bak Steffen Søbergs høyre skulder. Gustavsson sikrer dermed tabelltoppen for Hedmarkingene, plassen over Lillehammer som har èn kamp tilgode. Storhamar og Lillehammer har en kamp hver til uken, mot henholdsvis Lørenskog og Manglerud Star, før innlands-derbyet Hockey Classic braker løs på Lillehammer den 18. november. Storhamar skal da ta turen en times tid nordover langs Mjøsa for å møte Lillehammer i Håkons Hall.

Kan Lillehammer ta igjen tabelltoppen, eller har Storhamar festet grepet i toppen?Det gjenstår å se – sammen med hva som blir konsekvensene for kveldens kontroversielle taklinger.

Kommenter med din facebook konto her: