Frisk Asker tilbake på topp

0
876

Det er ikke mange som hadde lagt Trick-or-treat-løypa si innom Askerhallen i kveld, til tross for at Frisk Asker var skremmende nært ledelsen i Get-ligaen.

Før kampstart tildeles Askergutten Max Krogdahl årets første Get Rookie of The year- nominasjon. En annen tidligere Frisk-gutt Jakob Opsahl er tilbake i Asker, denne gangen i Oilers-drakt, og skulle sørge for at moderklubben ikke tok tilbake tabelltoppen etter nederlaget mot Lillehammer i helgen. Opsahl er ikke mer enn 19 år, men gjør en svært god figur i målet til Stavanger Oilers. Dessverre var det ikke nok i kveld, da Frisk Asker har en svenske som gjorde Opsahls jobb vanskelig.

Det ble gjort få endringer i rekkene hos Frisk siden kampen mot Lillehammer, Sune Bergman er ikke kjent for å gjøre de store krumspring med rekkesammensetningene sine, ei heller i kveld. Oilers’ rekker derimot, så ut til å ha blitt endret som en kortstokk, nesten samtlige spillere i andre rekker enn forrige match der de tapte for Vålerenga. Blant annet har Pål Gulbrandsen og co flyttet ned Josh Soares og Markus Søberg i andrerekka, til fordel for Kristian Forsberg og Jonas Djupvik Løvlie som får prøve seg i førsterekka.

Første perioden var ingen spennende affære, det er to forsiktige lag på isen og ingen utvisninger eller noe særlig stans i spillet. Det er først da det står kun et par minutter igjen før første pause at Oskar Nilsson sender Frisk i ledelsen. Han sørget for å skyte da det var en del trafikk foran mål, Opsahl ser ikke pucken og da står det 1-0 til hjemmelaget. Det ga en liten energiinnsprøyting for Frisk Asker, men det førte ikke til noen flere mål i den perioden.

Det var Oilers som tok ledelsen i andre perioden, da Lassi Kokkala fikk sitt første mål i Oilersdrakta. Særlig Oilers’ tredje rekke gjorde en svært god figur, og det var alt i alt et velfortjent pauseresultat. Det er dog ikke en spennende andreperiode, det er til tider svært treg puckføring og lite bevegelse.

Oilers fortsatte det gode spillet utover i tredje periode og Frisk lot seg til tider presse. Med ti minutter igjen av kampen fikk Stavanger Oilers kveldens første og eneste utvisning. Det var nok til at sluttresultatet kunne fastsettes. Det er Soares som setter frem kneet og sender TJ Foster rett i isen. Praktfullt skudd av Oskar Nilsson etter få sekunder i PP, tar imot pucken på blå, og sendte et knallskudd rett inn til over Opsahls høyre skulder. Da våknet et litt apatisk publikum en smule, og trakk hodet og hender opp fra smågodtposene og tok seg tid til å både synge og klappe litt. Sett med Oilers-øyne var nok det her et urettferdig tap, men det er ofte ikke lett å vinne kamper når det kun scores ett mål.

Frisk Asker tar tilbake tabelltoppen for en liten stund – det er fortsatt tett i toppen og det kan bli spennende å se om publikum rekker å få av seg Halloween-kostymene før det igjen kan bli endringer i tabellen.

 

Kommenter med din facebook konto her: