Vålerenga senket Oilers

0
636

Det er overraskende nok nærmest et bunnoppgjør i Furuset Forum da Get-ligaens 6. og 7.plass møttes i dag. Det var en kamp om viktige poeng, noe som muligens førte til at ingen av lagene virkelig turte slippe seg løs fremover.

Hos Oilers er det en trygg og velkjent førsterekke med Josh Soares, Peter Lorentzen, Mats Larsen Mostue, Henrik Solberg og Markus Søberg. Sistnevnte er som kjent lillebror til Vålerengas keeper, Steffen Søberg. Og sånn apropos brødre – Brødrene Filip og Fabian Gunnarsson i Vålerenga har vist seg å være en solid duo, og begge har i dag fått plass i førsterekka sammen med Axel Eidstedt, Brede Cszizar og Jonas Oppøyen.

Det er ikke mye kontroversielt å rapportere fra Furuset, i dag vinner Vålerenga en relativt sjansefattig kamp. Det er svært lite spenning å hente i første periode, det er jevnspilt, litt klønete til tider begge veier og ikke engang en liten utvisning å spore på verken av lagene. Begge lagenes spill bestod for det meste av å dumpe puck og jage etter.

Det er først i andre periode det skjer litt, da kommer begge målene til Vålerenga. Første målet kommer etter en fin vending fra Tobias Lindström bak målet. Han finner Oppøyen foran mål, som skyter. Keeper Jakob Opsahl må gi retur, og det benytter Filip Gunnarson seg av og slenger seg frem og får dyttet pucken over linja. 4 minutter før andre pause får Mats Larsen Mostue en 2 minutter for hooking. Da viser Rasmus Ahlholm at han er gullhjelmen verdig, med et godt skudd som fyker under armen til Opsahl og faller inn i mål.

Oilers starter tredje perioden betydelig bedre enn de to første og presser godt. Det tar flere minutters spill før Vålerenga løsriver seg og klarer å komme seg over i offensiv sone. Oilers klarer å redusere fem minutter før slutt da Magnus Hoff sendte av gårde en puck som Søberg rotet inn i eget bur. Oilers fikk blod på tann og trykket på for utligning, men det ville seg ikke. Dermed ender det 2-1.

Det er Stavangers keeper og Vålerengas kaptein som tar med seg bestemannsprisene i dag – selv om det er èn enkelt Oilers-supporter som burde fått begge: Han heiet og ropte i 3 hele perioder.  Vålerenga tar med seg tre særdeles viktige poeng i dag og går forbi Oilers på tabellen.

 

Kommenter med din facebook konto her: