Stars med heftig snuoperasjon

0
1440

Kun et par T-banestopp skiller mellom Manglerud og Vålerenga og det var nesten like jevnt på tabellen før kveldens lokalderby: Manglerud Stars hockeylag tok imot Vålerenga hjemme på Manglerud.

Hjemmelaget mangler Per Kristian Person og Petter Birkheim Andersen, som begge er ute med skade. For Vålerenga er Jonas Oppøyen ute. Han har litt problemer med kneet han tidligere har operert, men de har sikret seg forsterkning offensivt ved å hente inn Filip Lalande, kaptein og poengplukker på Vålerengas U20-lag. Morten Ask gikk av isen i andre halvdel av første periode, og kom aldri inn igjen, uvisst hva som har skjedd, men det kan se ut som han har problemer med lysken.

Det er hjemmelaget som først scorer, allerede etter 2 minutters spill. Vålerengas Brede Csiszar får en tominutter for tripping og Stars utnytter overtallsspillet og setter 1-0 ved Dylan Richard. Deretter pådrar hjemmelaget seg en utvisning da Jonas Løken må sette seg litt etter en holding. Dette benytter Vålerenga seg av og Tobias Lindström utlikner.

Tobias Lindstrøm og Filip Gunnarsson setter de neste for Vålerenga, i henholdsvis andre og tredje periode. Vålerenga ser ut til å ha taket på kampen, men det er noe med energinivået til gutta på Stars – de er overalt på isen og med raske bytter, god puckføring og et ekstra gir på lur ser det ut til at de rett og slett sliter ut Vålerenga, og sørger for en voldsom snuoperasjon. Da 11 minutter gjensto var det natta for VIF, og de slipper inn fem mål før klokka viste fulltid. Sam Coatta sørget først for redusering og vendepunktet kommer da Axel Eidstedt pådro seg 2+10 minutter for en takling bakfra. Da rant målene inn, først Jonas Berglund, deretter er det igjen Dylan Richard som fikk pucken inn forbi Steffen Søberg. Søberg måtte deretter se at både Michael Stenersen og nok en gang, Dylan Richard, score.

Richard setter også siste spikeren i kisten og det ender 6-3. Manglerud klatrer ikke bare forbi Vålerenga, men også opp til en femteplass på tabellen, en plassering Manglerud-fans ikke er for bortskjemt med.

Kan Stars holde seg på sluttspillplass i år, eller er formtoppen nådd? Det gjenstår å se, men fortsetter de med slik energi kan vi vente mye bra hockey i garasjen på Manglerud fremover.

 

Kommenter med din facebook konto her: