Vålerenga sjokkerte serielederen

0
836

Det var en god klassiker vi fikk se da Frisk tok imot Vålerenga i et nesten fullsatt Askerhallen i kveld. Frisk har fått tilbake Oskar Nilsson etter sykdom, men mangler fortsatt Magnus Geheb, Endre Medby, Henrik Ødegaard og Fredrik Lystad-Jacobsen som alle er ute med ymse skader. Vålerenga er lite rammet av skader, men Tallak Lyngset er fortsatt ute med karantene.

Første perioden så mer ut som en treningsrunde som Vålerenga hadde dedikert til undertallsspill. Etter elleve minutters spille er det Frisk som tar ledelse. Garry Nunn setter det som skal bli hjemmelagets første og siste scoring i dag. Landsbroderen Nick Pageau står for målgivende pasning. Ellers er det er lov å håpe noen i administrasjonen i VIF spanderer både blomster og spa-opphold på Steffen Søberg: med en redningsprosent på nesten 96 sørget han alene for at det ikke stod tosifra ledelse til Frisk da lagene gikk til første pause. Martin Laumann Ylven ble sendt i dusjen før halve perioden var spilt, etter en hodeløs takling bakfra på Alex Wall, som ikke kom tilbake etter å ha tilsynelatende brukket nesen i sammenstøtet. Etter siste tidens diskusjoner rundt straffeutmålinger fra disiplinærutvalget i Ishockeyforbundet, kan det bli interessant å se hva det fører med seg for Ylven.

I andre periode er det Vålerenga som slår tilbake, med to mål av Rasmus Ahlholm, før Andreas Øksnes øker ledelsen til 1-3. Dette blir også stillingen til andre pause. Vålerenga så ut som et helt annet lag i andre periode og dette skulle de fortsette å vise også i tredje. Da sleit Frisk med å komme til noen sjanser, mens de lot Vålerenga komme til avslutninger gang på gang. Colin Spaberg Olsen scorer et relativt absurd mål. Han er langt nede på høyre side, på linje med keeper, og det ser ut til at han prøver å legge pucken på mål. I stedet går den bare rett inn over venstre skulder på Nicklas Dahlberg. At den går inn er det ingen andre enn Olsen selv som ser, og publikum sitter igjen med forundring og selv Askerfolket må innrømme at det var et mål som imponerte. Siste målet er det nok en gang Rasmus Ahlholm som står for, da han fastsetter sluttresultatet til 1-5, favør Oslo-laget.

Vålerenga tar et godt og trygt steg opp på tabellen, og er nå også forbi Stavanger Oilers . som overraskende tapte på overtid mot Manglerud Star i dag. Frisk holder fortsatt førsteplasseringen, men må nok passe på nå med Storhamar pustende i nakken.

Om det er noe som var mer pregløst enn spillet til Frisk Asker i dag, så må det ha vært vaflene i Askerhallen.

I de andre kampene i dag tok Lillehammer en knusende 8-0 seier over Stjernen, mens Manglerud tok seieren på overtid hjemme mot Stavanger Oilers.

Kommenter med din facebook konto her: