Fight Night på Furuset

0
553

 

Det var ikke et toppoppgjør vi ble vitne til i Furuset Forum i kveld, men det var en viktig kamp for begge lag. Om noen av lagene på nedre del av tabellen sakker mer akterut nå kan sluttspillplasser fort stå i fare når vi nærmer oss sesongslutt. I forrige oppgjør mellom Vålerenga og Lørenskog klarte Vålerenga å rote bort en tremålsledelse og matchen endte med et bittert tap.

Lørenskog stilte friskt med Fredrik Pedersen i førsterekka. Unggutten er født i 2000, og er dermed over halvparten så gammel som rekkekompis Mats Trygg. Pedersen har forøvrig tatt gull med Norges U20-lag i 2015/16. Lørenskog manglet goalgetter James Sixmith og Magnus Brekke Henriksen, og dette skulle de lide under.

Vålerenga på sin side manglet Tallak Lyngset, som fikk tre kampers karantene etter fighten mot Storhamars Kodie Curran i forrige runde.

Det var en jevnspilt åpning på første periode frem til Tobias Lindström og Thomas Olsen begge får to store sjanser på rappen. Da var det som om det løsnet litt frem til første målet undertegnet Andreas Stene etter strålende pasninger fra Brede Csiszar og Vegard Aspehaug. Neste mål ble et kanonskudd av backen Axel Eidstedt, rett i hjørnet bak Sebastian Idoff. Dette er sesongens første mål, og det første for VIF noensinne for den digre svensken. Eidstedt viste lite før målet, han har hatt et par kamper med en del ‘rookie mistakes’ og ikke hengt med helt i temposkifter. Dette gjorde han godt opp for med en perle av et mål. Thomas Olsen ville ikke være dårligere, og under ett minutt senere limte han pucken inn.

Det ble en jevnere andreperiode, mye tempo, men ingen scoringer. Vålerenga må sies å hatt greit overtak, men med litt flaks kunne Lørenskog fått en scoring på åpent mål. Dessverre traff pucken en Lørenskog-kølle og spratt over. Det skjer ikke nevneverdig mye i midtperioden, men det er verdt å nevne at Lørenskogs keeper Idoff får i denne perioden en 2 minutters utvisning for tripping.

Tredje perioden ga oss flere scoringer og Lørenskog fikk et lite håp om gjentakelse av tidligere nevnte snuoperasjon da Petter Grønstad reduserte til 3-1. Håpet ble raskt knust da Fabian Gunnarsson og Martin Laumann Ylven like etter scorte hvert sitt mål. I sisteperioden var det ikke bare scoringer som underholdt oss, men også en hel del knuffing, og et par tøffere basketak. De siste tretten minuttene ga oss totalt 24 utvisningsminutter fordelt på 8 spillere – først Thomas Olsen i en fight mot Andreas Røykås Marthinsen, og to minutter etter er det Martin Vaakaanainen som byr opp til dans mot Marcus Ekberg. Alle ble belønnet med utvisninger for roughing.

Vålerenga vant ikke bare kampen, men vant også en knusende seier i skuddstatistikken med hele 38-12. Tredje periode alene endte 15-2. Det ser litt lysere ut for Vålerenga om dagen, mens Lørenskog hadde en litt tyngre dag på jobben.

 

Kommenter med din facebook konto her: