Dramatikk og straffer i Asker

0
817

 

Lørdagsgodisen denne helgen var det som må kunne kalles et revansjeoppgjør. Fjorårets dobbeltmester, Stavanger Oilers kom på besøk til Asker for første gang etter at de sikret seg seriegullet nettopp her etter en intenst spennende sluttspillserie. Frisk var stinne av selvtillit og høyt oppe etter å ha herjet med Stjernen på torsdag, mens Stavanger på sin side sårt behøver en seier nå etter det noe overraskende tapet mot Vålerenga forrige lørdag. I mellomtiden har de også fått med seg enda et stortap i bagasjen, 7-1 mot KalPa Kupio i CHL. Forøvrig Oilers’ største tap i CHL sålangt. Det store spørsmålet var da om Frisks selvtillitt kunne trumfe revansjesøkende siddiser.

Førsterekka ved Dag Christian Frøystad, Oskar Nilsson, Garry Nunn, Anders Bastiansen og T.J Foster går ut i hundre og sikrer seg en sjanse etter få spilte sekunder. De første minuttene er det mye fart frem og tilbake, og en krysstakling fra Kristian Forsberg på Frøystad gir stans i spillet etter 6 minutter. Kort tid etter er igjen Forsberg i sentrum, da han i full fart i angrep sender en frisk-spiller rett i Nicklas Dahlberg, som et lite sekund der ser ut som går ned for telling. Dette er ikke godt likt blant rekka til Frisk og det blir litt kaos bak mållinja. Forsberg blir motvillig sendt i fryseboksen sammen med Frisks Nick Pageau, begge for roughing, samt at Villiam Strøm også får 2 minutters utvisning, han for interference. I det påfølgende powerplayet til Frisk Asker får vi se flere gode sjanser, men det er også svært ampert. Oilers’ Spencer Humphries får 5 pluss video for å ha latt seg provosere av en hard skulder fra Anders Bastiansen, som han deretter går løs på. Storvokste Bastiansen måtte da se seg liggende på isen og ta imot noen slag av nesten like store Humphries. Situasjonen eskalerer, naturlig nok, og en liten stund ser det ut til at samtlige spillere, dommere og halve Askerregionen deltar i en diger brytekamp. Utvisningsboksene blir nok en gang besøkt, nå 2+2 på Frisks Oskar Nilsson og Petter Kristiansen, mens for Oilers er det Forsberg og Josh Soares som må holde hverandre med selskap like lenge. Godt undertallsspill hos Oilers bidrar til at vi ikke får se noen mål i første periode, men til gjengjeld en hel del temperatur, utvisninger og fartsfylt spill.

Midtperioden bringer ikke like mye temperatur, men mer jevnt spill, og flere gode sjanser til begge lag. Det er Frisk som holder tak i den første delen, men Oilers holder godt unna med solid forechecking. Vi får se to lag som begge klarer å få fart i spillet, men det er ikke før et kvarter inn vi får se et mål. Også i dag får Cato Cocozza inn en scoring for Frisk, med assist fra Petter Kristiansen og Max Krogdahl.

Oilers henter seg godt inn i tredje periode, de så ut som de hadde klart å dempe det som måtte ha vært litt god gammeldags overtenning fra første perioden. Det gode, fysiske spillet som vi fikk se i midtperioden fortsetter nå frem til en redusering av Tony Romano, og like etter får Oilers en ny enorm målsjanse som kunne sendt dem rett opp i en ledelse. Siste ordinære periode preges av mye fysisk hockey av begge lag, men det er Oilers som kan sies å ha eid denne perioden, og sjansemessig er de best med 15-4 i skudd. Frisk holder godt nok unna til at det må spilleforlengelse til.

De neste fem minuttene er spenningsnivået til å ta og føle på, Frisk starter med to solide sjanser det første minuttet, mens begge lag underholder oss med flere strålende målsjanser hver de neste fire minuttene – uten at noen klarer å sette en matchvinnende scoring.

Utslagningen starter med en sylfrekk straffe av Viktor Granholm, som følges opp av en bom av Gullhjelm-holder Curtis Gedig. TJ Foster skal ikke være noe dårligere enn Granholm, og setter nok en perle. Tony Romano følger opp med nok en oilersbom, deretter nok en bom, nå er det Frisks gullhjelm, Garry Nunn som ikke setter pucken. Harrison Reed blir første straffescorer for Oilers, men det hjelper lite når Mario Lamoreux setter sin, og Josh Soares deretter bommer under en øredøvende pipekonsert.

1749 tilskuere fikk se en intens forestilling i Askerhallen denne kvelden, men det var lite kok på tribunen. Sånn bortsett fra når det kokte på isen, da. Ingen gikk nok likevel hjem i kveld uten at de følte de fikk mye match for penga.

Kommenter med din facebook konto her: