Frisk med nok en solid seier

0
1006

Høsten har satt seg i Asker når topp møter (nesten) bunn i Askerhallen 

Frisk kom rett fra første tap for sesongen, mot Lillehammer, mens Stjernen hadde sikret seg en seier mot Lørenskog.

Første mål i kampen er det Frisk som får da Gary Nunn setter en pasning fra Anders Bastiansen. Stjernen får kampens første powerplay da Oskar Nilsson blir utvist, men det blir ingen god uttelling av overtallsspillet. Deretter får Cato Cocozza sitt første mål for kvelden etter et kvarter spilt. Først en finurlig pasning av Petter Kristiansen, fra bak mål og ut til høyre side, så følger et skudd fra Nicolay Andresen ved blålinja som treffer Cocozza i låret. Pucken detter ned rett foran kølla hans og han setter den til ned til venstre for keeper. Et stolpeskudd fra Stjernen i etterkant av 2-0 målet og et skudd rett på Dahlberg er det nærmeste Stjernen kommer i første periode.

Stjernen går høyt ut i starten av andre periode, og klarer også å presse frem et powerplay. De kommer til noen avslutninger, både i og etter overtallspill, men ingen uttelling i målprotokollen. Der er det derimot Cocozza som igjen får navnet sitt nedskrevet da han øker til 3-0, etter pasninger av TJ Foster og Mario Lamoreux.

Stjernen har en solid mulighet til å vinne tilbake litt overtak da de får 5 mot 3, og de får et ørlite grep om spillet. Dessverre roter de det til et lite sekund, og da er det lite som skal til for at Frisk vinner tilbake pucken og spillet. Andre periode avsluttes noe prematurt, med 3:47 igjen på klokka, da en noe ufin grop i isen skaper trøbbel langs den ene langsiden.

En stund spøker det for videre spill i kveld, men etter iherdig jobbing og grundig vurdering blir det godkjent videre spill. Disse siste minuttene preger ikke kampen nevneverdig.

Det blir et kort sidebytte før tredjeperioden blåses i gang, og den starter litt livligere. Frisk sin nummer 27, Frøystad får tidlig en 2-minutter for tripping, samtidig som Stjernens Anders Pedersen utvises for en liten dive. Pedersen forlater isen senere i perioden, tilsynelatende med en skade.

Deretter kommer det scoringer på løpende bånd: Først Gary Nunn etter en pasning fra Nilsson, 4-0. Så snur det litt, og vi blir vitne til en finfin kontring fra Stjernen som reduserer til 4-1. En pasning fra David Hallström til Niklas Bröhms, som sender den tilbake til Hallström som igjen skyter pucken lekent inn bak Dahlberg. Det kan se ut som om det var akkurat det Stjernen behøvde for å få tilbake energi og både tempo og flyten i pasningsspillet er tilbake. Frisk sliter samtidig med mye småfeil og rot i spillet, men det blir med det ene målet for de røde.

Frisk benytter de siste minuttene av tredjeperioden bedre og tar en 5-1 ledelse da TJ Foster tar med seg pucken bak mål og sender den til Gary Nunn som scorer. Økningen følges opp av Dag Christian Frøystad som med et velplassert slagskudd fastsetter sluttresultatet til 6-1.

Det er lite som tyder på at Frisk lot seg bremse av forrige rundes tap, og vinner nok en kamp med god margin. Neste kamp for tigrene fra Asker blir hjemme mot Oilers, og det gjenstår da å se om de klarer å holde Stavangerlaget fortsatt godt nede på tabellen.

Forøvrig mottar Hallström og Cocozza hver sin velfortjente bestemannspris.

Kommenter med din facebook konto her: