Sesongens første trepoenger til VIF

0
519

 

Et poengfattig Vålerenga tok i mot Stjernen torsdag kveld i Furuset Forum. Vålerenga spilte for sin første trepoenger denne sesongen, mens Stjernen kommer rett fra en seier mot Kongsvinger i forrige serierunde. Ingen av lagene har hittil imponert nevneverdig, men Vålerenga har sikret seg en solid forsterkning i den svenske backen Axel Eidstedt. Kanskje det var det som skulle til for at det skulle sitte i kveld?

 

I første periode var det Vålerenga som var førende, men tross et tildelt straffeslag klarte ikke Jonas Oppøyen å sørge for en tidlig ledelse. I stedet var det Stjernen som fikk tegnet seg første målet, da også de fikk tildelt en straffe etter at Tobias Lindstrøm hektet Didrik Tollefsen få meter foran Steffen Søberg. Lindstrøm sørger selv for å rette opp skadene, da han setter inn pucken etter en pasning av Martin Ylven. Ylven var virkelig på jobb i forkant av scoringen, blir tatt ned av en Stjernenspiller foran mål, men får lirket pucken sidelengs til Lindstrøm som takker for gaven og sørger for at det står likt da lagene går i garderoben til første pause.

VIF-gutten Thomas Olsen markerer seg godt i dag. Før kampen får han en liten blomsterkvast for å ha rundet 100 spilte kamper og det er også han som setter første målet i andre periode. Deretter øker VIF ledelsen da Joachim Sommer Nielsen serverer Filip Gunnarsson en glimrende pasning som stryker til siden for Stjernens keeper, Sander Berg.  Det er Filip Gunnarsson som fortsetter å levere i tredje periode, og øker til 4-1 etter 52:04, før en hardt arbeidende Rasmus Ahlholm øker til 5-1. Nyervervelsen Eidstedt markerer seg med noen gode bytt og en kraftfull boarding mot slutten, og gir Stjernen et powerplay. Dette ble det lite uttelling av og sesongens første seier til VIF ble sikret.

Stjernen sliter på center-siden i dag, og det kan se ut som de lider litt under fraværet av Røste Fossen.  Svakt gjenvinningsspill og et poengjagende Vålerenga førte til et heller hardt tap for guttene fra Fredrikstad. I dag var det nok heller ‘ikke bra’, fremfor ‘ille bra’.

 

Kommenter med din facebook konto her: