Storhamar tok årets første stikk

0
755

 

Sesongen 2017/18 ble akkurat like intens som forventet, med det klassiske oppgjøret mellom Vålerenga og Storhamar. 

Fjellhallen på Gjøvik fikk besøk av to sultne lag, og det tok i underkant av 11 minutter før vi fikk se årets første puck i mål, satt av Robin Dahlstrøm, etter en pasning fra Christian Larrivée. Storhamar og hjemvendte Patrick Thoresen skremmer Oslo-laget med et skudd i stolpen, før Vålerengas Thomas Olsen setter årets første mål for Vålerenga og fortjent også kan ta på seg en gullhjelm. 

Det er fortsatt ikke alle på tribunene som har rukket satt seg etter første pause da Joakim Jensen smeller inn et mål etter 15 sekunder. Larrivée serverer rolig pucken til Dahlstrøm som finner Jensen foran mål. Før Storhamarsupporterene rakk å avslutte sin applaus smeller Morten Ask til med et velplassert slagskudd – 34 sekunder tok det før veteranen stilnet jubelen med sin utilkning. Resten av andre perioden var preget av mye stans i spillet, kø i utvisningsboksene og et høyt tenningsnivå. Årets første 10-minutter fikk Anders Myrvold æren av å få navnet sitt protokollført på, for usportslig oppførsel. Joakim Jensen setter nok et mål i overtallspill, 5 mot 3 og Storhamar er i føringen før andre pause.

Tredje perioden var en anelse roligere de første minuttene, og Storhamar var lenge nærmere en 4-2 ledelse enn en Vålerenga-utlikning for både Robin Dahlstrøm og Joakim Jensen hadde muligheter til å score. Istedet ble det Vålerenga som nok en gang fratar en Storhamar-ledelse, da Filip Gunnarsson setter inn en retur etter et skudd fra Andreas Øksnes. Øksnes var en av Vålerengas bedre denne fredagskvelden, og kan notere seg ned et assistpoeng han også.

Fire minutter før fulltid er det kveldens matchvinner Robin Dahlstrøm som får gleden av å sette det avgjørende målet, og stemningen inne i fjellet må nok kjennes helt ut. Vålerenga kjemper til siste slutt, men marginene er ikke på deres side denne gang.

Storhamars førsterekke med Bull, Larrivée, Curran, Jensen og Dahlstrøm produserte mengder med energi, og hedmarklaget hadde et gir mer enn hjemmelaget fra Oslo. Også på tribunen var det tydelig at det er kortere vei med Skibladner over Mjøsa enn det er med tog fra Oslo: 1-0 til Hamar for trøkket i Fjellhallen, selv om Klanen også bidro godt til å holde taket oppe i perioder.

Om denne kampen kan fortelle oss noe om hvordan resten av sesongen blir er det bare å glede seg!

 

Kommenter med din facebook konto her: