Norge vs Hviterussland – tap i årets siste VM kamp!

0
1061

VM-deltakelse med en kamp som ikke hadde noen betydning for videre spill denne gang, men som for Norge kan bety en bedre rangering til senere turneringer: med seier over Hviterussland og en femteplass i gruppen kan de bli nummer ni totalt i VM og reise hjem med hodene hevet.

I dag gjorde Thoresen flere forandringer i rekkene sine. Lesund fikk prøve seg i første rekke, sammen med Martinsen, Holøs og to blad Olimb. Dennis Sveum og Mats Rosseli Olsen fikk slippe å ta på seg den røde drakten i dag og fikk fri, sammen med Henrik Haukeland som hadde mer enn nok å gjøre mot Canada i går.

Et glissent Accorhotels arena får se en relativt tam første periode, hvor Hviterussland kommer til et par farlige sjanser, og et Norge som holder seg mest nære rundvantene uten særlig offensiv kraft. Andre perioden starter med en tidlig utvisning til Mathis Olimb for hooking, heldigvis klarer ikke Hviterussland å utnytte powerplay.

Derimot klarer de å utnytte et åpent mål da Lars Haugen roter seg rundt bak målet for å klarere, og ikke rekker tilbake på kontoret: Dinamo Minsk-spiller Yevgeni Lisovets setter pucken enkelt inn til 1-0. Bortsett fra et knallhardt skudd av Røymark like over mål, er det mye sørgelig norsk spill etter målet til Hviterussland. pasningsspillet er like ujevnt som isen i den relativt varme hallen og offensivt har vi lite å stille med før Hviterussland klarer å dra på seg to utvisninger for slashing, og gir Norge 30 sekunder med 5 mot 3.

Da første hviterusser sendes ut av utvisningsboksen er vi nære å la en feilpasning skli rett i kølla hans, men det rettes opp så Daniel Sørvik, assistert av Olimb, sørger for en utlikning på tampen av andre periode. Jubelen stilner fort da nok en Dinamo Minsk-spiller klinker inn en puck bak Haugen igjen i siste spilleminutt før andre pause. Tredje periode starter bedre, Alexander Reichenberg runder to hviterusserne og leverer en lekker scoring bak Mikhal Karnaukhov.

Deretter rekker såvidt de rundt 43 norske på tribunen å sette seg før Holøs sørger for et overtak til Norge med 3-2. Norge holder på ledelsen gjennom både undertallsspill og et par gode hviterussiske sjanser. Dessverre klarer Ilya Shinkhevic å ødelegge gleden, og utlikner. Og det er vel kanskje ingen overraskelse, men også han spiller for Dinamo Minsk.

Siste spiker i den norske kista blir satt av Lisovets, mens de norske spillerene står og ser på at han scorer. Med litt under et minutt igjen gjøres et forsøk på å ta ut Haugen som må pent skøyte baklengs inn igjen, redde et skudd, og deretter, med 8 sekunder igjen kommer en norsk målsjanse som ikke kunne vært nærmere. Millimetere unna overtid, men dog så langt unna. Andreas Martinsen blir kåret til Norges beste i dag.

Au Revoir, Norvège!

Heidi Jellum Helgesen

Kommenter med din facebook konto her: