Canada kjørte over Norge!

0
1032

Accorhotels Arena, Paris, 27. Januar 2017: De Norske håndballguttene kriger seg til finalen i VM, etter å ha slått Kroatia første gang i VM-sammenheng.

Accorhotels Arena, Paris, 15. Mai 2017. De Norske ishockeygutta ser kvartfinaletoget forlate stasjonen i Bercy, mens de blir stående igjen på perrongen, parkert av et ungt kanadisk lag med gull i sikte.

Sjokkseieren til Sveits over Canada gjorde mulighetene til en norsk kvartfinale relativt tøff, vi måtte ta poeng mot Canada og deretter slå Hviterussland. Ikke umulig, men i tillegg må Canada ta poeng mot Finland.

Første periode gir oss både en straffebom av Canada, deretter et mål av Philadelphia Flyers’ Wayne Simmonds, hvilket blir annullert da målet bak Haukeland var ute av stilling. Håpet om å opprettholde statistikken med null baklengsmål i første periode holdes oppe med et Norge som leverer i Power play. Dessverre er Norge desto svakere i puck drop og taper så og si alle drop i første periode, spiller upresist og etter 17.min vises frustrasjonen da Mathis Olimb er for tøff med kølla i ryggen på Tampa Bay-center Alex Killorn foran mål. Utvisningen av Olimb gir Canada et overtall de utnytter og nok en Flyer setter pucken i mål.

Deretter rakner det, Canada slipper ikke Norge noe til over blålinja og mater Haukeland med pucker.

Til tross for å starte andre periode i overtallsspill klarer ikke Norge å etablere noen verdens ting i Canadas sone, og VM-maskoten Obelix fikk jobbe mer i kveld enn den kanadiske målvakten Chad Johnson.

Tredje periode er lite å skrive hjem om, Norge gikk fra å være beste undertallslag til å slippe inn 4 av 5 mål i boxplay mot Canada.
Norge blir totalt utspilt og spiller derfor i morgen sin siste VM-kamp for i år, mot Hviterussland.
Statistikkens dystre tall i kveld forteller om 48-10 i skudd på mål – i favør Canada, hvilket tilsier 10-43 i redning fordelt på henholdsvis Johnson og Haukeland.
Frisk Askers Henrik Ødegaard kåres forøvrig til Norges beste.

Heidi Jellum Helgesen
Gjesteskribent Hockeygutta

Kommenter med din facebook konto her: