Lørenskog permitterer alle spillere og trenere!

0
1015

Alle spillere og trenere i Lørenskog fikk torsdag varsel om permittering.
Fra VG:
– Jeg kan bekrefte at det er tilfelle. Årsaken er økonomien, vi ønsker å ta ansvar, sier Monica Johansen til VG. Hun er ansvarlig for økonomi og regnskap i Lørenskog, samt styremedlem i Lørenskog elite.

Klubben ble nylig slått ut av NM-sluttspillet i kvartfinalen, og ifølge Johansen er det dette som er årsaken til at det i dag ble gitt ut permitteringsvarsel til alle ansatte.

– Vi røk tidlig ut i play off, og da blir det vanskelig, sier Johansen.

Hun sier at klubben ikke har gått konkurs, og spillerne skal sist gang ha fått utbetalt lønn i februar.

SÅ, HVA BETYR DETTE?

Fakta:
Når kan arbeidsgiver permittere?

Permittering kan ikke brukes i stedet for en oppsigelse. Permittering kan kun være midlertidig, og dersom det er på det rene eller overveiende sannsynlig at situasjonen ikke er midlertidig, så skal oppsigelse benyttes.

Arbeidsgiver må ha en saklig grunn for at permittering skal være lov. Driftsinnskrenkninger, driftsstans, svikt i ordretilgang, streik, brann og flom vil normalt være årsaker som tilfredsstiller kravet til saklighet. Årsaken må også kunne knyttes til bedriften og ikke den ansatte.

Arbeidstaker skal varsles skriftlig om permitteringen 14 dager før iverksettelse og maksgrensen for permittering er 30 uker.

Dette vet vi så langt:

Spillere og trenere har ikke fått lønn siden 14.februar og blir nå permittert.

Fakta:
Arbeidstakers krav på lønn fra NAV og arbeidsgiver ved permittering

Arbeidstaker har krav på 10 dagers lønn fra arbeidsgiver etter iverksettelsen av permitteringen. En arbeidsgiver kan helt eller delvis permittere en ansatt. Hovedsakelig er det kun arbeidstakere som minst er permittert 50 % fra sin vanlige arbeidstid, som har rett på stønad fra NAV. For enkelte andre arbeidsgrupper, slik som fiskeindustrien, er det krav om at arbeidstiden er redusert med 40 %. Arbeidsgiveren har en meldeplikt til NAV ved permitteringer der minst 10 arbeidstakere permitteres.

Det gjelder egne regler for oppsigelse, både fra bedriften og for den ansatte, når dette skjer i forbindelse med en permitteringsperiode.

Hva betyr dette?
Mest trolig har alle spillere og trenere i Lørenskog blitt stilt frie til å signere for andre klubber, noe som er helt naturlig at mange ønsker.
Spillergruppa til Lørenskog er så solid, at de fleste vil kunne forsterke ethvert lag de signerer for i Norge.

Utifra den lille informasjonen vi har fått, betyr dette at Lørenskog akkurat nå skylder spillerne minimum 1.måneds lønn.

Men ved å permittere viser faktisk Lørenskog handlekraft. De har tatt et valg som trolig berger klubben fra konkurs. Sånn sett fortjener styret skryt for å ha handlet.

Konsekvensene av dette medfører at klubben har en lang vei å gå, da spesielt med tanke på årets spillerstall, men også for fremtidige signeringer. For med dagens informasjonsflyt er dette informasjon som allerede har nådd ut i den stor hockeyverden.

Hva med forbundet?
Forbundet skal gi ut lisenser til alle eliteserieklubber, og dette skal søkes om, før klubbene kan stille i Get Ligaen.

§4 Eliteserien

Alle klubber som skal spille i Eliteserien må rapportere hvert år innen
15.mars. for at klubben skal få beholde lisens for kommende sesong
(ref §3.2)
.
En ny klubb som
har kvalifisert seg for Eliteserien må rapportere og søke innen samme frist.

Slik jeg tolker dette skal/eller burde, forbundet allerede sitte på informasjonen om at Lørenskog måtte gå til permitteringer allerede 15.mars. Uansett skal lisensen nå vurderes, og det er jo naturlig at vi som står på utsiden av dette tenker at den lisensen må henge i en svært tynn tråd.

Uansett er dette meget triste nyheter om en klubb som de siste årene har ligget helt i toppen av norsk ishockey.

Hva er konsekvensene om Lørenskog ikke får lisens?

Jeg er sikker på at dette er noe styret i Lørenskog har tatt en risikoanalyse på, og slik jeg ser det er det to utfall av dette:

  1. Handlingsplanen til Lørenskog godkjennes av forbundet, og Lørenskog stiller lag i Get ligaen. Antar at det vil bli tøft å beholde laget de har i dag, men dyktige folk fikser det meste.
  2. Handlingsplanen blir ikke godkjent av forbundet, og Lørenskog må stille lag i laveste divisjon. Dette medfører da trolig at Nidaros vil bli tilbudt plass i Get-ligaen.

Vi ønsker uansett gjengen på Lørenskog lykke til i den vanskelige tiden de er inne i, og vi håper virkelig at dette løser seg på best mulig måte.

Kommenter med din facebook konto her: